Algas aasta viimane ajateenistusse kutsumine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Uusi sõdureid ootavad ees põnevust täis üksteist kuud, uued kogemused, huvitav seltskond ja intensiivne väljaõpe,» ütles rühmaülema kohustusi täitma hakkav nooremseersant Meelis Pilt kirde kaitseringkonnast.
«Uusi sõdureid ootavad ees põnevust täis üksteist kuud, uued kogemused, huvitav seltskond ja intensiivne väljaõpe,» ütles rühmaülema kohustusi täitma hakkav nooremseersant Meelis Pilt kirde kaitseringkonnast. Foto: Postimees / Scanpix

Alanud nädalal asub kaitseressursside ameti kutsel ajateenistuskohustust täitma 1312 noormeest. Lisaks asub ajateenistusse vabatahtlikuna 10 neidu.

Noormehed, kellest 20 protsenti otsustasid oma riigikaitselise kohuse täita vabatahtlikuna, asuvad teenistusse staabi- ja sidepataljonis, Kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljonis, 1. jalaväebrigaadi tagalapataljonis, pioneeripataljonis, suurtükiväepataljonis, Viru jalaväepataljonis, õhutõrjepataljonis, Kuperjanovi jalaväepataljonis ja vahipataljonis.

Kümnest vabatahtlikust neiust asub viis teenistusse 1. jalaväebrigaadis ja viis Kirde kaitseringkonna pioneeripataljonis, suurtükiväepataljonis ja õhutõrjepataljonis.

Kaitseressursside ameti avalike suhete nõunik Anne Osvet kinnitas Valgamaalasele, et Valgamaalt on sedapuhku ajateenistusse kutsutud 37 noormeest. Kõik nad hakkavad aega teenima Kuperjanovi pataljonis. "Neide Valga maakonnast seekord ajateenistusse asumas ei ole," kinnitas Osvet.

2013. aasta viimase ajateenistusse kutsumisega alustavad kaheksakuulist ajateenistust noored, keda õpetatakse välja reakoosseisu jaoks.

Pärast ajateenistust jätkub riigikaitsekohustuse täitmine reservväelasena üksuse koosseisus, Kaitseliidus või elukutselise kaitseväelasena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles