Toasooja peatset hinnatõusu välistada ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmid talveilmad on üha suurendamas elanikele laekuvaid küttearveid.
Karmid talveilmad on üha suurendamas elanikele laekuvaid küttearveid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Karmid talveilmad on üha suurendamas elanikele laekuvaid küttearveid. Kõige täbaramas olukorras pered saavad omavalitsuselt taotleda toetust kommunaalkulude tasumiseks.

«Jaanuari küttearve suurust on kuu keskpaigas raske ette ennustada,» ütles ASi Eraküte klienditeeninduse juht Jelena Kunitsõna. «Kui peaks jätkuma senine ilm, tuleb jaanuari arve kindlasti detsembri omast suurem,» lisas ta siiski.

«Detsembri keskmine välisõhu temperatuur Valgas oli -4,7 kraadi ning jaanuari esimese 14 päeva keskmine -11,7 kraadi,» tõi Kunitsõna näite kahe kuu temperatuuritaseme erinevusest.

Alates 1. maist hakkab Valgas kehtima senisest kõrgem veeteenuse hind. Selle valguses kinnitas Kunitsõna, et Erakütte soojuse tariif jaanuaris ega veebruaris kindlasti ei tõuse.

Eraküte kasutab Valgas soojuse tootmiseks nii hakkpuitu kui põlevkiviõli. «Kui jätkub toornafta hinnatõus maailmaturul, tõstavad põlevkiviõli tootjad ka oma hinda. Seega soojuse hinnatõusu välistada ei saa,» ütles Kunitsõna.

Pikemalt loe teisipäevasest Valgamaalasest!

Copy
Tagasi üles