Vanemuine mängib Valgas “Kratimängu”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest “Kratimäng”. Krattidega mängivad Aivar Tommingas ja Katrin Pärn.
Stseen lavastusest “Kratimäng”. Krattidega mängivad Aivar Tommingas ja Katrin Pärn. Foto: Alan Proosa

Neljapäeval, 16. detsembril mängib Vanemuine Valga kultuurikeskuses lastelavastust "Kratimäng", milles kaks vahvat näitlejat ja kaks toredat kratinukku jutustavad Edgar Valteri lasteraamatul "Isand Tuutu ettevõtmised" põhineva südamliku loo.

"Kratimängu" dramatiseeris ja lavastas Margus Kasterpalu, kunstnikutöö tegid Kadri Karu ja Annika Aedma Viljandi Kultuuriakadeemiast. Krattidega mängivad draamanäitlejad Katrin Pärn ja Aivar Tommingas.

"Kui täiskasvanud inimesi on elu õpetanud tegema vahet, mis on mängult ja mis päriselt, siis lapsinimestel on kõik päriselt – ka see, mis täiskasvanu arust on mängult," selgitas lavastaja Margus Kasterpalu.

""Kratimäng on üles ehitatud just sellele äratundmisele, et kui näitlejad mängivad nagu lapsed, siis igakord ei olegi päris selge, kust läheb piir tegeliku ja mänguliku vahel. Nii saab öelda tõsiseid ja valusaidki asju, mida täiskasvanute pärismaailmas hästi öelda ei saaks," lisas lavastaja.

Isand Teodor oli muidu ikka üksi elanud. Temasuguste kohta öeldakse vahel – vanapoiss. Ühel päeval ostis ta endale turult krati – täpselt sellise, nagu meie esivanemad neid teha oskasid. Olid need asjad omavahel seotud või mitte, aga mõned päevad hiljem tuli isand Teodorile veel üks ootamatu kostiline – tütarlaps, kes seadis ennast sisse tema suures riidekapis. Mis edasi juhtus, seda näeb etendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles