Klassikaraadiot kuuleb uuel lainepikkusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Klassikaraadio on 31. detsembrist Võru- ja Valgamaal kuuldav uuel sagedusel – 105,7 MHz. Praegustel sagedustel Võrumaal 99,9 MHz ja Valgas 92,5 MHz hakatakse edastama venekeelset Raadio 4 programmi. Klassikaraadio muutub Lõuna-Eestis senisest paremini kuuldavaks, kuna uus saatja paikneb Valgjärve mastis ja on eelmistest võimsam.

Klassikaraadio alustas tegevust 1. aprillil 1995 ja on ainus klassikalisele muusikale pühendunud raadiokanal Eestis. Klassikaraadiost saab kuulata Eesti Raadio uudiseid, kultuurisaateid ja mitmesugust väärtmuusikat barokist dþässini, etnomuusikast nüüdismuusikani.

Olulisel kohal on elava muusika vahendamine – otseülekanded ja heliülesvõtted kontserdisaalidest Eestis ja kaugemalt.

Päeval ja ööl mängib Klassikaraadio Euroopa kultuuri helisalvest pärit teoseid, dþässi ja maailmamuusika aeg on kell 22 ning nädalalõpu õhtutundidel. Reedeti kell 13 ja pühapäeval kell 10 on eetris Ignar Fjuki juhitud populaarne arutelusaade "Räägivad".

Kolmapäeva ja neljapäeva õhtuti kell 21 on Klassikaraadio kavas kultuurisaated. Erinevad jutusaated on eetris iga päev kell 13. Algajale klassikasõbrale on mõeldud iga päev kell 17 eetrisolev saatetund "Da capo", kus kõlavad kõige populaarsemad palad.

Et kultuurihuvilist kuulajat maailma asjadega kursis hoida, on Klassikaraadios uudiseid peaaegu sama palju kui Vikerraadios. Täpse kava leiate Klassikaraadio koduleheküljelt www.er.ee/klassik ning päevalehtede meedialisadest. Auditooriumiuuringute andmeil on Klassikaraadiol praegu ligikaudu 45 000 kuulajat nädalas.

Klassikaraadio aastalõpuprogrammis kuulete säravat klassikalist muusikat. 31. detsembril kell 15 läheb eetrisse saade "Aasta 2004 lugu", kus Jaan J. Leppik vahendab lugusid ja meenutab lõppeva aasta muusikasündmusi. 1. jaanuaril saab Klassikaraadiost otseülekandes jälgida nii Viini uusaastakontserti kell 12.15 kui Tallinnas Estonia kontserdisaalis toimuvat uusaastakontserti kell 18.

Jätkub aastalõpuküsitlus "Muusikaelamus 2004": milline kontsert, festival, plaat või muusikapala pakkus teile lõppeva aasta muusikaelamuse?

Kuna Võru ja Valga kandis elab palju muusikuid ja muusikasõpru, loodab Klassikaraadio toimetus meeldivat koostööd ja ootab kirju. Kirjutage Gonsiori 21, Tallinn 15020, e-posti aadress: klassika@er.ee. Osavõtjate vahel loositakse 31. detsembril kell 10 välja hulk klassikaplaate, raamatuid ja DVDsid ning peaauhind on teie muusikaelamuse salvestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles