Vanemuise teater tuleb “Suure kurja hundiga”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen etendusest “Suur kuri hunt”.
Stseen etendusest “Suur kuri hunt”. Foto: Vanemuine

Reedel, 22. aprillil mängib Vanemuise teater Valga kultuurikeskuses kooliealistele ja nende vanematele Soome 2003. aasta parimat näidendit "Suur kuri hunt". Näidendi autor Katja Krohn on vaimukalt kokku seganud Punamütsikese, seitsme kitsetalle ja kolme põrsakese lood ning sekka muidki loomalugusid.

"Muinasjutud ja legendid teevad hundist metsade superkangelase," rääkis lavastaja Taago Tubin. "Hunt on ikka suur ja kuri ning sööb punamütsikesi, vanaemasid, kitsetalli, põrsaid, jäneseid, lambaid, koeri jt."

Loo nimitegelane käitub vastavalt legendile ja tahab ka oma pojast kasvatada samasuguse metsade hirmu. Poeg Vilet vaevavad kahtlused, kas isa propageeritud eluviis on ikka päris õige.

Suurt kurja hunti kehastab Raivo E. Tamm ja tema nutikat poega Vilet Janek Joost. Teistes osades astuvad lavale Alina Karmazina, Piret Simson, Kersti Heinloo, Janek Joost, Tanel Jonas ja Jaak Prints.

1966. aastal sündinud Katja Krohn on soome dramaturg, lavastaja ja näitleja. Näidendi "Suur kuri hunt" ("Iso paha susi") idee tekkis Krohnil laste- ja noorteteatri Pieni Suomi ühel avatud uste päeval, kus lapsed said kostüüme selga proovida. Juhtus nii, et kõik lapsed tahtsid miskipärast hundid olla.

"Korraga oli laval viisteist hunti, kõik luuramas ühte Punamütsikest. See oli imelik ja väljendusrikas hetk," meenutas Krohn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles