Väljasõidud avardavad laste silmaringi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küllike (seisab) ja Olev tutvuvad poniga.
Küllike (seisab) ja Olev tutvuvad poniga. Foto: Erakogu

Juba viiendat aastat korraldati Valga põhikooli hooldusklassi õpetaja Maret Lille algatusel erivajadustega lastele kevadine väljasõit. Seekordne oli planeeritud kohtumisena huvipakkuvate loomadega.

Nii selles koolis kui ka Walko lasteaia arendusrühmas vajab lastega tegelemine eripedagooge ja töötajaid, kes on avatud südamega.

Koolitunnid ei piirdu ainult siseruumidega, iga sobiva ilmaga püütakse teha ringkäike linnas, külastada teatrietendusi, näitusi jms.

Maikuu lõpus sai teoks kahe lasteasutuse ühine külaskäik Pärnumaale Raja tallu, kus lapsed said katsuda-kallistada paljusid loomi. Nii aedikutes kui hoonetes oli ponid, kitsed, lambad, lehmad, sead, küülikud, koerad ja mitmed linnud.

Eelmisel aastal külastati Elistvere loomaparki.

Lastele meeldivad loomad väga. Õppeaasta jooksul joonistatakse neid, vaadatakse raamatutest ja piltidel. Reiside eesmärk on olnud eelkõige silmaringi avardamine, ühine bussisõidu rõõm ja piknikud looduskaunites kohtades. Selline ettevõtmine paneb krooni lõppevale õppeaastale.

Toredaid ettevõtmisi on toetanud Valga linnavalitsus ja Valgamaa Punase Risti Selts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles