Näitus tutvustab Karula inimeste elu

Agnes Aljas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Rahva Muuseumis (Tartu, J. Kuperjanovi 9) on avatud näitus “Elupaik – pärandmaastik. Karula inimesed ja loodus”. Näitus tutvustab Karula rahvuspargi territooriumil elavate inimeste igapäevaelu ja -keskkonda maastike ja elupaikade kaudu. Näituse kuraatorid on Kristel Rattus, Liisi Jääts ja Helena Grauberg, kujundaja Jane Liiv.

2003. aastal käivitus Eesti Rahva Muuseumi juures omaaegsete Tartu Ülikooli etnoloogia magistrandide Liisi Jäätsi, Kristel Rattuse ja Helena Graubergi osavõtul Karula rahvuspargi territooriumi argikultuuri käsitlev kaheaastane ühisprojekt koos Karula Hoiu Ühinguga – “Karula rahvuspargi pärandkultuur. Juured ja tänapäev”.

Näitus “Elupaik – pärandmaastik. Karula inimesed ja loodus” on seniste uurimistulemuste avaldamine fotonäitusena. Näituse huvikeskmes on kohaliku kogukonna kaasaegne elav kultuur, elulaadi spetsiifika rahvuspargi territooriumil, rahvuspargi nõudmistega kohanemine ja toimetulek.

Näitusel eksponeeritakse nii tänapäevaseid kui ka vanematest aegadest pärit fotosid Karulast, mida illustreerivad 2004. aastal toimunud välitööde käigus tehtud intervjuud ja Eesti Rahva Muuseumi arhiiviallikad.

Näitus jääb avatuks 4. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles