Valga poiss pälvis aumärgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seoses Eesti organiseeritud tuletõrje 86. aastapäevaga tunnustasid siseminister ja päästeameti peadirektor elupäästjaid.

Päästeteenistuse Medal Lõviga annetatakse inimelude päästmisel ilmutatud vapruse eest. Selle saavad lisaks 18 päästetöötajale ka üheksa eraisikust elupäästjat, nende hulgas on 12aastane Saaremaa tütarlaps, Valgamaa abiturient ja Mereakadeemia tudeng.

Selle aasta 10. juulil suvitas Valgamaal Pedeli jõe ääres Valga haigla arst Jaan, kes otsustas ennast palava ilma tõttu jõevees veidi jahutada. Kahjuks ei hinnanud ta aga oma võimeid õigesti ning vajus vee alla.

Seda nägi pealt 11. klassi õpilane Robert Sarv, kes õnneks ei kõhelnud, vaid kohe uppujale appi tõttas. Robertil tuli kolm korda sukelduda, enne kui tal õnnestus põhjavajunud inimene taas kaldale tuua.

Kannatanut tuli elustada kuni kiirabi saabumiseni ning ta veetis pärast juhtunut haiglas ligi kolm nädalat. Selle inimelu päästis Roberti kiire, otsustav ja hooliv käitumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles