Euroopa tähistas esmaabipäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Septembrikuu teisel laupäeval tähistati kõikides Euroopa riikides esmaabipäeva. Päeva sõnum oli “Sul on ainult üks elu … hooli sellest!”.

Eesti Punane Rist korraldas 10. septembril üle-eestilised Punase Risti vabatahtlike esmaabirühmade õppus-võistlused Valgamaal Kalevi Madsa puhkekülas. Osales 13 esmaabirühma, vastavalt juhendile koosseisuga 5 liiget + rühmajuht.

Eesmärk oli saada paremat ülevaadet vabatahtlike valmisolekust esmaabi andmise vallas. Abiandmise situatsioone oli ette valmistatud seitse: õnnetused remondi- ja metsatöödel, igapäeva olme, liiklus- ja vaba aja õnnetused.

Valga rühmas osalesid Hele Heletäht, Ella Koppel, Marina Kõva, Janar Nagel, Kristjan Pinte ja rühmajuhina Varje Schmidt. Kokkuvõttena saavutati neljas koht Tartu, Pärnu ja Võru rühma järel.

Võistluse läbiviimisel oli põhilootus hästi mängivatel “kannatanutel”. Toredad koolinoored Tsirguliina keskkoolist ja Audentesest olid nn pärlid oma rollides. Valgamaalt hindasid rühmade tegevust meedikutest kohtunikena Ardo Valgepea ja Karin Kütt, sekretariaadis töötas Ülla Visnapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles