Valga neiu triumfeerib konkurssidel

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülenurme muusikakooli laulustuudio juht Ursel Oja
Ülenurme muusikakooli laulustuudio juht Ursel Oja Foto: Erakogu

Saaremaa ühisgümnaasiumis toimus juba neljateistkümnes noorte solistide ja duettide konkurss, kus osalesid noored lauljad üle kogu Eesti, teatab omasaar.ee

Grand prix' viis koju Valga neiu Karmen Rõivassepp Ülenurme muusikakooli laulustuudiost, kelle juhendaja oli parima juhendaja auhinna pälvinud Ursel Oja.

Eelmisel nädalavahetusel võis Saaremaa ühisgümnaasiumi aulas kuulata 75 solisti ja 17 duetti kolmest erinevast vanuseastmest. Lauljaid hindas seitsmeliikmeline žürii, kuhu kuulusid eelmise aasta võitja Kristel Aaslaid, muusik Antti Kopliste, näitleja Karol Kuntsel, muusik Urmas Lattikas, konkursi algataja ja muusikapedagoog Sirje Medell, laulja Hanna-Liina Võsa ja muusikapedagoog Mare Väljataga.

Kõige rohkem kogus auhindu Ülenurme muusikakooli laulustuudio, kellele läksid ka konkursi grand prix ja parima juhendaja preemia. Samuti kuulusid Ülenurmele 5.-6. klasside esimene ja kolmas, 7.-9. klasside teine ning gümnaasiumiastme teine ja duettide esimene koht.

Vaidlusi Kopliste sõnul žürii liikmete vahel polnud, kuna kohad otsustati välja anda Eurovisioonile sarnast (1. koht 12 punkti; 2. koht 10 punkti jne) punktisüsteemi kasutades.

"Esikuuikusse mahtunute punktid olid ikka väga stabiilsed," kinnitas Kopliste. "Parim näide selle kinnituseks on grand prix' võitja, kes sai kõikidelt žüriiliikmetelt võrdselt 12 punkti."

Tartu kommertsgümnaasiumis 28. jaanuaril toimunud Tartu linna ja maakonna gümnaasiumiõpilaste etluskonkursil kuulutati Tartu linna parimaks etlejaks samuti Karmen Rõivassepp, sest hetkel omandab neiu gümnaasiumiharidust Mart Reiniku gümnaasiumi üheteistkümnendas klassis.

Karmen esindab Tartu linna Eesti õpilasetlejate XVII riigikonkursil 12. ja 13. veebruaril Kuressaares Saaremaal.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles