Lapsed tervitasid kevadet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meisterdamine meeldib kõigile lastele, seda võimalust pakuti ka kevadlaagris.
Meisterdamine meeldib kõigile lastele, seda võimalust pakuti ka kevadlaagris. Foto: Erakogu

Heas koostöös Sangaste vallavalitsuse ja Keeni põhikooliga kavandati lastega kevadet vastu võtta Valgamaa Punase Risti Seltsi eestvedamisel Valgas. Vallavalitsus seisis hea selle eest, et 25 algklasside last vurasid bussiga kahel päeval kodu ja linna vahet.

Lastelaagri programm oli mitmekesine. Lastele tutvustati Punase Risti organisatsiooni sünnilugu ja tegevusvaldkondi. Kalendrikevade saabumise puhuks valmistati värvirohkeid leevikesi ja tihaseid.

Viidi läbi turvalisuse ja esmaabi õpetus “Aita Jussi”, kus lapsed vaatasid õnnetustest lastega videofilme, harjutasid lihtsamaid esmaabivõtteid ja täitsid-värvisid samateemalist töövihikut esmaabiõpetaja Piia Künnapuu juhendamisel.

Lõbusaid mänge, milles iga 7–12aastane laps meelsasti kaasa lööb, viis lastele läbi Marina Kõva. Külastati Helle Marki hambaravikabinetti, kus saadi nii arstilt kui ka tema abiliselt Linda Leksilt täiendavaid teadmisi hammaste ravimise ja õige hooldamise kohta.

Valga politsei korrakaitseosakonna preventsioonitalitusest olid huvitava programmiga lapsi õpetamas Linda Oks ja Thea Tekkel. Lastele pakutav sobis väga hästi ja kutsus kaasa mõtlema ja tegutsema.

Teine laagripäev algas Memori mängude lahendamisega kolmes võistkonnas. Tähtis on alati mängust osa võtta ja positiivsed emotsioonid – nii arvasid lapsed ise.

Üllatav oli see, et ükski laagrilaps polnud Valga muuseumi külastanud. Seega oli korraldajatel eriti hea meel, et hommikupoolikuks oli planeeritud muuseumitund “Savinõu kui esmane toidu säilitamise ja valmistamise vahend”.

Lapsed said Mari Juzari ja Ingrid Kivesti juhendamisel valmistada ka ise savinõu, mis jäi muuseumiaknale möödujatele vaatamiseks. Huviga vaadati näitust “Enn Koorti kalanahkadest maastikud”, külastati muuseumi teisel korrusel Valgamaa ajalugu kajastavat püsiekspositsiooni.

Õhtupoolikul olid laste päralt Valga kultuurikeskuse huviringid. Anneli Puuseppa ja Tiina Saarmanni juhendamisel osaleti kunstiringi töös ja õpiti linetantsu. Selles imeilusas majas oldi varem külastatud ainult teatrietendusi. Võimalus liikuda ka teistes ruumides andis julgust ja meeldis väga.

Laste saatjateks ja abilisteks olid sel päeval Keeni põhikooli õppealajuhataja Saima Tell ja Valga põhikooli hooldusklassi kasvataja Ella Koppel.

Lastele pakuti laagripäevadel Punases Ristis puuvilja-mahlapause ja OÜ Culina valmistatud lõunasööki. Mälestuseks viidi kodudesse kaasa Punase Risti logoga metoodilisi õppematerjale, buklette, hammaste hooldusvahendeid ja helkureid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles