A. Le Coq toob turule Eesti esimese stout-tüüpi õlle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: valgamaalane.ee

A. Le Coq Tartu Õlletehas laiendab Eestis pakutavate õllede valikut, tuues turule esimese Eestis pruulitud stout-tüüpi õlle A. Le Coq Special Stout.

See on talvehooaja uudistoode, mida kavatsetakse müüa kahe kuuga rohkem kui veerand miljonit liitrit. Ettevõte investeeris tootearendusse ning turuletoomisse üle miljoni krooni.

A. Le Coq Special Stout on pehme maitse ja sügava värvusega tume õlu 6% alkoholisisaldusega. Tegemist on esimese Eestis toodetud tumeda õllega, mis on valmistatud maailma vanimal õllepruulimise viisil – pinnakääritusmeetodil.

Talvise uudisõlle põhikomponentideks on vesi, humal ning erilised linnased ja pinnakäärituspärm. See on ideaalne talvejook ning sobib nautimiseks pikkadel külmadel talveõhtutel.

A. Le Coq Special Stout on järg kevadel lansseeritud heledale pinnakääritusmeetodil valmistatud English Ale´le. Stout´i ei ole Eestis varem toodetud peamiselt selle keerulise valmistamismeetodi tõttu.

Pinnakääritamismeetodil valmistatakse veel õllesorte nagu ale, porter ja nisuõlu ning need on levinud eelkõige Suurbritannias ja Iirimaal. Algselt nimetati stout´iks iga õlu, mis oli traditsioonilisest kangem, hiljem sai sellest tumeda õlle sünonüüm. 19. sajandi lõpus oli stout tuntud kui tugevdav ja tervendav jook, mida kasutati sageli just arsti soovitusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles