«Naabri Mari» reisib Lõuna-Eestis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rändteatri näitlejad etendusel.
Rändteatri näitlejad etendusel. Foto: Erakogu

Juuli alguses, 1.–5-juulini rändab mööda Lõuna-Eestit Ugala teatri suvelavastus, Bernard Kangermanni laulumäng «Naabri Mari».

Möödunud suvel Ugala tiigi kaldal esietendunud lavalugu jõudis mulluse suve jooksul üheteistkümnesse Eestimaa punkti. Pärast ülimenukat ringreisi tuli paljudest Eestimaa paikadest kutseid lavastust mängima tulla ning sel suvel asub Ugala taas ratastele.

Võrumaal toimuvad etendused 1. juulil Rõuge Ööbikuoru laululaval, 2. juulil Suurel Munamäel, 3. juulil Vana-Vastseliina mõisa pargis, 4. juulil Ruusmäel Rogosi mõisa pargis ja 5. juulil Kuutsis Mõniste muuseumi õuel.

Selline teatrisuvi on näitlejatele põnev kogemus ja omalaadne väljakutse. Kui vanem näitlejate generatsioon mäletab veel 60ndate ja 70ndate aastate nädalatepikkusi ringreise ja elamist nn baasides, siis «Naabri Mari» noorele trupile on see esmakordne kogemus.

Õhtu-õhtult tuleb end ja lavakujundust kohandada uute mängupaikade ja erinevate loodustaustadega. Heli- ega valgustehnikat lavastuse juures ei kasutata – valgust annab õhtune päike ja heli on sama tugev kui näitlejate koolitatud hääled.

«Naabri Mari» on rõõmus ja rahvalik lavalugu, eelmise sajandi algupoolest pärit laulumäng. Nagu ühele õigele külajandile kohane, on loos palju laulu ja pillilugu, mahlakaid tegelasi, värvikaid ütlemisi, segadust ja äravahetamisi. Otse loomulikult saavad aga kõik lahtised otsad lõpuks roosa lehviga kokku sõlmitud. Seega – idülliline lõpp sulnile suveõhtule.

«Naabri Mari» lavastas Margus Vaher, kelle varasematest lavastustest on publikul kindlasti meeles laulumängud «Mees minevikuga», «Mootorpruut» ja «Haljal aasal». Suvelavastuse kunstnik on Silver Vahtre, muusikajuht Peeter Konovalov ja liikumisjuht Oleg Titov. Kaklusstseenid on seadnud Indrek Sammul.

Etenduses mängivad Maria Soomets, Jaana Kukk, Janek Vadi, Ott Aardam, Karol Kuntsel, Aarne Soro, Hilje Murel, Vilma Luik, Andres Tabun, Kadri Lepp, Kata-Riina Luide, Tanel Ingi, Jaanus Kask, Piret Aus, Merike Toomla ja Ando Loosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles