Lõppes neljas Valgamaa koolikilb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 5. detsembril, peeti Tõrva gümnaasiumis maakonna koolide võistkondliku mälumänguvõistluse «4.Valgamaa koolikilb 2008» teine voor. Edu saatis Valga ja Tõrva esindusi.

Teises voorus oli osavõtjaid viiest maakonna koolist, nendest Tõrva gümnaasium oli esindatud viie võistkonnaga. Esimeses voorus osalenud Hummuli põhikool jäi paraku tulemata ja nii oli võistlustules kokku üheksa võistkonda. Gümnaasiumide võistkondi oli kuus ja põhikoolide esindusi kolm.

Teise vooru küsimused olid ajaloost, kirjandusest ja loodusest – need oli Laine Tangsoo koostanud põhikooli 6. klassi õpikute materjalide põhjal.

Teises voorus võitis gümnaasiumide arvestuses Valga gümnaasiumi võistkond. See tagas koolile ka üldvõidu. Põhikoolide arvestuses olid nii selles voorus kui üldkokkuvõttes edukad Tõrva gümnaasiumi õpilased.

Kõiki Tõrva gümnaasiumi mälumänguvõistkondi juhendas õpetaja Laine Tangsoo, Valga gümnaasiumis hoolitseb mälumängijate järelkasvu eest kooli õppealajuhataja Rudo Lilleleht.

Kahjuks jäid sel aastal eemale varasemate mängude ühed edukamad Puka keskkoolist, samuti jäi seekord Tõrva kaugeks Pühajärve ja Hargla koolile.

Kõikidele võistkondadele jätkus raamatuid, meeneid, karikaid, maiustusi. Mitmed osalejad avaldasid soovi, et üritus tuleval aastal jätkuks. Ootame osalema ka siin nimetamata Valgamaa koolide õpilasi.

Täname kõiki osalejaid ja nende juhendajaid, Tõrva gümnaasiumi (eriline tänu olgu siinkohal arvutiõpetaja Valdeko Kalamehele koos abilistega), Valga maavalitsust ja Eesti Kultuurkapitali abi eest ürituse läbiviimisel.

---------------------------------------------------

Parimad

Gümnaasiumide arvestuses
1. Valga gümnaasium (Siim Kornel, Signe Raime, Marju Reinach, Rain Blauberg, Taavi Tomson)
2. Tõrva gümnaasiumi II (Guido Kuum, Seido Kaur, Juhan Kondike, Dagny Viks)
3. Tsirguliina keskkool (Christo Saega, Maarja Vähi, Liis Arbeiter, Siim Sirel)

Põhikoolide arvestuses
1. Tõrva gümnaasiumi I (Angela Kannukene, Kristi Koppel, Karl Kirt, Ago Laanejõe)
2. Tõrva gümnaasiumi II (Marietta Juurikas, Sille Lääs, Elina Kangur, Kirsika Mägi)
3. Valga põhikool (Helis Raudik, Tanel Pai, Martin Teras, Siret Kononov, Karl Kuus, Max Telinen, Kenar Väin)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles