Otepääl avati laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlused

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepääl avati Euroopa meistrivõistlused laskesuusatamises
Otepääl avati Euroopa meistrivõistlused laskesuusatamises Foto: Ülle Kübarsepp / Valgamaalane

Esmaspäeva õhtul avati Otepääl Tehvandi suusastaadionil laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlused.

Võistlused korraldab Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon.

Teisipäeval kell 10 antakse start individuaalsõidule. EMil võisteldakse kahes vanusegrupis: kuni 21-aastased ehk juuniorid ja kuni 26-aastased ehk täiskasvanud.

Kuna tegemist on lahtiste Euroopa meistrivõistlustega, siis omamoodi eksootikat lisavad sportlased Austraaliast ja Uus Meremaalt.

Laupäeval ja pühapäeval on kohal ka Eesti Rahvusringhääling, kelle hooleks kahe päeva jooksul edastada pilti muuhulgas Eurospordi telekanalile.

«Laupäevane sprindivõistlus paneb paika pühapäeval toimuva viitstardi ehk tagaajamisvõistluse järjestuse. Võistlus tuleb väga huvitav ja on kindlasti kaasahaarav. Ootame Otepääle rohkelt huvilisi, sest ala on väga atraktiivne,» tutvustas võistluste peakorraldaja, Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni president Aivar Nigol hetki, mida tasuks kindlasti vaatama minna

Eelmise aasta suvel külastasid Tehvandi spordikeskust ka rahvusvahelise laskesuusaliidu (IBU) Race direktor Franz Berger ja IBU tehniline delegaat Pavel Levora. Anti mõista, et IBU on välja valinud kuni kaheksa keskust üle maailma, mida nähakse tipptasemel laskesuusatamisvõistluste läbiviimise kohana. Pärast Tehvandi suusastaadioni lõplikku valmimist on reaalne ka Otepää kuulumine nende sekka.

Võistluste programm:

2.märts

10:00 individuaalsõit mehed ja meesjuuniorid

14:30 individuaalsõit naised ja naisjuuniorid

4.märts

10:00 juunioride segateade

13:00 naiste teatevõistlus

15:15 meeste teatevõistlus

6.märts

10:30 sprint mehed ja meesjuuniorid

13:45 sprint naised ja naisjuuniorid

7.märts

10:30 jälitussõit mehed

11:30 jälitussõit meesjuuniorid

13:45 jälitussõit naised

14:45 jälitussõit naisjuuniorid

Copy

Märksõnad

Tagasi üles