Esimesed võitjad selgunud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed võitjad laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlustel selgunud
Esimesed võitjad laskesuusatamise Euroopa meistrivõistlustel selgunud Foto: Ülle Kübarsepp / Valgamaalane

Otepääl toimuvatel Euroopa lahtistel meistrivõistlustel laskesuusatamises olid avapäeval esimesena stardis mehed ja meesjuuniorid.

Individuaalsõitude esikohad rändasid tugevatesse laskesuusariikidesse: meeste seas tuli võitjaks sakslane Christoph Knie, meesjuunioride parim oli Venemaa esindaja Andrei Turgenev.

Ilmataat ei olnud laskesuusatajate vastu täna armuline: üks plusskraad ja taevast alla tulev vihma-lörtsi segu muutsid raja raskeks.

Põnevusetenduse pakkusid sakslane Knie ning ukrainlane Oleg Berezhovski. Võistlust algusest peale juhtinud Berezhoski eksis kolmandas tiirus ja nii vähenes vahe tema ning samuti ühe trahviminuti teeninud Christoph Knie`i vahel enne viimast ringi vaid 2,7 sekundile. Viimasel neljal kilomeetril oli võimsam sakslane, kes finišis oli ukrainlasest 15,3 sekundit kiirem.

"Meil oli Olegiga sarnane seis ka ühel Euroopa karika etapil," sõnas esimest korda individuaalsõidus Euroopa meistriks kroonitud Knie. "Sealgi juhtis Oleg, kuid lõpus suutsin oma paremuse maksma panna."

Knie ütles, et esimene tiitel on alati eriline ning just seetõttu jääb Otepää talle alatiseks meelde. Teise koha omanik Berezhovski tunnistas, et tal ei jätkunud viimaseks ringiks enam jõudu. "Mul oli just kerge haigus, mis on oma jälje jätnud ning nii oli teine koht täna minu maksimum."

Kolmas koht läks Venemaa esindajale Aleksei Volkovile, kes kaotas võitjale 21,0 sekundit. Parim eestlane oli 67 startija hulgas Martten Kaldvee, saavutades 17. koha, kaotus võitjale oli viie trahviminuti juures 3:44,1. Eestlaste teised kohad: Daniil Steptšenko 37. (+7:23,4 /5); Karel Viigipuu (10:27,4 /10); Tõnis Uiboupin (11:13,1 /10).

Meesjuunioride sõidus oli teistest mäekõrguselt üle venelane Andrei Turgenev. Vaatamata kahele trahvile edestas ta teise koha saanud Andriy Vozniakki Ukrainast minuti ja 26,2 sekundiga. Kolmas oli prantslane Remy Borgeot.

Eestlaste parima koha sõitis välja Heigo Lepik, kes oli 19., teenides viis trahvi ja kaotades võitjale 5:05,1. Martin Remmelg oli 32. (7:38,1 /7); Kenet Kroon 46. (10:17,4 /9) ning Peeter Kirss 47. (10:23,8 /9).

Kell 14.30 algas naiste ja naisjuuniorite individuaalsõit. Järgmine võistluspäev on 4. märtsil, kui algusega kell 10 on kavas juunioride segateade, kell 13 naiste teatevõistlus, kell 15.15 meeste teatevõistlus.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles