Valga noormees sai aasta õppuriks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas poleks ilus, kui nende tavaliste rattahoidikute asemel oleksid Sten Raide (fotol) IT-lukuga hoidikud? Palju sõltub aga sellest, kas tootmiseks raha leitakse.
Kas poleks ilus, kui nende tavaliste rattahoidikute asemel oleksid Sten Raide (fotol) IT-lukuga hoidikud? Palju sõltub aga sellest, kas tootmiseks raha leitakse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartus Vanemuise Kontserdimajas 5. oktoobril toimunud üleriigilisel aasta õpetaja auhinnagalal «Eestimaa õpib ja tänab» kuulutati üheks aasta õppuriks Valga gümnaasiumi 12.b klassi õpilane Sten Raide. Peale tema said tiitli Eva-Maria Tõnson ja Janno Veeorg.

Kõik kolm on Eestit edukalt esinenud rahvusvahelistel õpilasvõistlustel. Raide pälvis tunnustuse, kuna võitis rahvusvahelisel leiutajate olümpiaadil Gruusias kuldmedali. Selle sai ta uudse rattahoidiku leiutamise eest, mida saab lukustada nutitelefoni abil. Noormehe juhendajad olid õpetajad Eva Tšepurko ja Toomas Duvin.

Sama leiutisega võitis Raide vabariiklikul õpilasleiutajate konkursil vanemas rühmas kolmanda koha.

Tartu Veeriku kooli lõpetanud ja Hugo Treffneri gümnaasiumi 10. klassis õpinguid jätkav Eva-Maria Tõnson võitis Iraanis toimunud loodusteaduste olümpiaadil pronksmedali ja Luksemburgis Euroopa Liidu loodusteaduste olümpiaadil võistkondliku kuldmedali.

Tallinna Reaalkooli lõpetanud ja Tartu Ülikooli õpinguid jätkav Janno Veeorg võitis pronksmedali nii informaatika olümpiaadil Austraalias kui matemaatika olümpiaadil Kolumbias.

Aasta õppeasutuse juhiks kuulutati samal galaõhtul aga Pärnumaa kutsehariduskeskuse direktor Riina Müürsepp, kes 1973. aastal Valga gümnaasiumi (tollal Valga 1. keskkool) lõpetas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles