Linna mainet kahjustanud MTÜ otsekui haihtus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil oleval majal Valgas aadressil Kungla 46 ega selle omanikul pole petuskeemiga vähimatki seost – mainitud aadressi valisid kahtlase MTÜga seotud isikud ilmselt huupi.
Pildil oleval majal Valgas aadressil Kungla 46 ega selle omanikul pole petuskeemiga vähimatki seost – mainitud aadressi valisid kahtlase MTÜga seotud isikud ilmselt huupi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Äriregistri andmetel Valgas tegutsev MTÜ kadus pärast toetusraha kättesaamist nelja tuule poole. Tegelikult on väidetavate petiste ja linna maine kahjustajate seos Valgaga enam kui küsitav.

Nimelt selgus lähemal uurimisel, et juhtunu keskmes oleva MTÜ Aktiivsed Kodanikud juriidiline aadress on tõepoolest Valga, Kungla 46, kuid sel aadressil elab ja pakub majutusteenust valgalane Aare Järve, kes pole enda kinnitusel sellisest MTÜst kuulnudki.

MTÜ tegemisi samuti kajastanud Postimehe artiklist selgub, et raha küsiti programmi Euroopa Noored Eesti büroost rohkem kui kümnepäevase rahvusvahelise suhtlus- ja kultuuride vahetuse projektile. Ürituse kogumaksumuseks nimetasid rahaküsijad 24 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles