Ajatelg: Paunvere Julk-Jüri sai hariduse Valgas Cimze seminaris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romulus Tiituse illustratsioon 1943. aastal ilmunud «Kevades»: «Kentuki Lõvi! Ja seal ta seisis, toredas asuniku palvelseisangus, hoidis roobivarrest kinni ja palus.»
Romulus Tiituse illustratsioon 1943. aastal ilmunud «Kevades»: «Kentuki Lõvi! Ja seal ta seisis, toredas asuniku palvelseisangus, hoidis roobivarrest kinni ja palus.» Foto: Erakogu

Nieländerid olid Palamusel köstriteks juba 1780. aastatest. Nii oli köster ka Aleksander Nieländeri isa, Palmusel ja Laiusel pidasid eri aegadel seda ametit tema vanaisa, onud ning onupoeg.

Aleksander Nieländer sündis 25. septembril (vana kalerendri järgi) 1844. aastal pere üheksanda lapsena. Tema ristiisad olid Visusti mõisa omanik Aleksander von Oettingen ja Kassinurme mõisnik Georg von Möller. Nii sai ka ristitav poiss eesnimed Aleksander ja Georg oma kahelt ristiisalt.

Küllaltki hea õpilane

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles