Hirm ei lase mesilaid registreerida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi mesinikud peaksid oma mesilasperedest PRIA registrile teada andma, on ettevõtmine erinevate hirmude pärast kulgenud visalt.
Kuigi mesinikud peaksid oma mesilasperedest PRIA registrile teada andma, on ettevõtmine erinevate hirmude pärast kulgenud visalt. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees / Scanpix

Olgugi et mesinikel on juba mitu aastat kohustus kanda mesilaspered registrisse, kulgeb see visalt. Põhjuseks tuuakse hirmu ametite kontrollide ees, mis samas asjatundjate sõnul põhjendamatu.

Eesti Mesinike Liidu juhatuse esimees Aleksander Kilk rääkis, et mesinikud registreerivad mesilaid vähem, kui oodati – praegu on oma mesilindudest teada andnud alla kolmandiku Eesti mesinikest.

«Registrisse kuulumine annab mesiniku mesilale veterinaarse abistamise võimaluse. See tähendab, et kui mesilas juhtub raske haigus olema, selle olemasolust teatakse ning on võimalik tulla abi andma,» selgitas Kilk. Ka on võimalik seeläbi ennetada haiguste levikut läheduses olevatesse mesilatesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles