Tänavu Valgas enam PÖFFihuntide ulgu ei kuule

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
35millimeetrine filmilint on oma aja ära elanud. Tänavu näidatakse enamikku PÖFFi filme juba moodsamatelt andmekandjatelt.
35millimeetrine filmilint on oma aja ära elanud. Tänavu näidatakse enamikku PÖFFi filme juba moodsamatelt andmekandjatelt. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kõikide kvaliteetfilmi austajate suureks kurvastuseks ei jõua tänavune Pimedate Ööde filmifestival peale Tartu ja Tallinna enam teistesse linnadesse, sealhulgas Valka. Põhjus on kvaliteetsete digiseadmete puudumine.

«Tänavu on toimunud täielik revolutsioon ja meil pole praktiliselt ühtegi filmi 35millimeetrisel filmilindil, filmikoopiad on DCP-l (digitaalkino pakett Digital Cinema Package – E. E.), mille näitamine on võimalik vaid spetsiifilise prožektori abil,» selgitas PÖFFi meediasuhete juht Helmut Jänes.

Ta selgitas, et DCP on sisuliselt kõvaketas, kuhu võib materjali mahutada viiesaja või rohkemagi gigabaidi ulatuses. «DCP-l olevaid filme ei saa näidata lihtsalt läbi arvuti, vaid selleks on vaja konkreetset projektorit,» rääkis Jänes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles