Kardinad tutvustavad kihelkonna mustrit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hargla kihelkonna rahvarõivaid kannab kultuurimaja rahvatantsurühm. Seelikute punaroheline triibumuster pole aga ainus võimalik kihelkonna muster, sestap tulevad kultuurimaja kardinad hoopiski punase- ja lillatriibulised.
Hargla kihelkonna rahvarõivaid kannab kultuurimaja rahvatantsurühm. Seelikute punaroheline triibumuster pole aga ainus võimalik kihelkonna muster, sestap tulevad kultuurimaja kardinad hoopiski punase- ja lillatriibulised. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Taheva valla inimesed on võtnud nõuks viia Hargla kihelkonna triibumustrid tänapäevasesse kasutusse. Esmalt saab kihelkonna mustrites kardinad endale kultuurimaja.

Taheva vallavanem Monika Rogenbaum rääkis, et Hargla kihelkonnal on oma rahvarõivad ning seeliku triibumustreid on vähemalt 15 sorti.

«Neid mustreid ja rahvarõivaid tunnevad isetegevuslased, kes tantsivad, käsitööõpetaja ja mõni, kes on ise rohkem asja uurinud,» rääkis Rogenbaum. Samas tõdes ta, et praktilises kasutuses näeb kihelkonna mustreid väga vähe ning neid ei pruugigi ära tunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles