Kooli kõrvale on tekkinud suitsunurk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korteriühistu esimees Tiit Kuslapuu näitab rõdualust, kuhu teismelised suitsukonisid loobivad ja kus nad ka sõpradega aega veedavad.
Korteriühistu esimees Tiit Kuslapuu näitab rõdualust, kuhu teismelised suitsukonisid loobivad ja kus nad ka sõpradega aega veedavad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga vene gümnaasiumi kõrval oleva korter­elamu elanikud on hädas lastega, kes käivad maja taga suitsetamas ja laamendamas.

Korteriühistu esimees Tiit Kuslapuu kahtlustab, et peamised pahategijad on vene kooli õpilased. Rõdualune haiseb uriini järele, maas vedelevad konid, päevalilleseemned, puuviljakoored ja muu praht. Majaseinale on noored kirjutanud vene keeles kurilka, mis näitab, et nad peavad seda suitsetamiskohaks. Hiljuti lõhkusid lapsed ka vihmaveetoru.

Kuslapuu on teismelisi aastate jooksul rõdu all suitsu kimumas näinud. Nende seas ka tüdrukuid. «Kõik on lapseohtu. Mõni neist räägib puhast eesti keelt ka,» lausus ta, märkides, et lapsed ilmuvad suitsetamiskohta pärast suvevaheaega. «Kui keegi just juurde ei astu ja  pahandama ei tule, ei jookse nad kuhugi – on harjunud. Mõni hakkab vastu sõimama. Minuga pole nad seda teinud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles