Valgas jäi toidupanga saak kesiseks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidukogumine Valgas
Toidukogumine Valgas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Toidupanga kogumispäevadel 13.–15. detsembrini osalesid 13 Rimi kauplust, üks Säästumarket, kaks Maksimarketit, üks Konsum ja neli Selverit üle Eesti. Umbes 800 vabatahtliku abiga koguti toimetulekuraskustes perede aitamiseks kokku 39 796 ühikut toidukaupa, sellest umbes 31 500 ühikut Rimides.
 

Suurim kogus linnade lõikes annetati Tallinna kauplustes – nelja Rimi kaupluse peale kokku ligi 15 600 ühikut, kusjuures üks ühik võib olla mistahes toidukaup, kaalust sõltumata. Kogu see kaup pakitakse käesoleval nädalal toiduabikastidesse, mis jagatakse mitmesse Eesti maakonda – ka neisse, kus toidupank seni puudu.

Ka väiksemad toidupangad on tulemustega rahul. «Kokku 39 800 ühikut toidukaupa võib reaalsesse rahasse ümber arvutatuna olla julgelt üle 40 000 euro – 6250 ühikut Tartus, 5500 Pärnus ja nii edasi – see on uskumatu, kui osavõtlikud ja lahked on Eesti inimesed jõulupühade eel,» võttis kampaania kokku Eesti Toidupanga kommunikatsioonijuht Nele Hendrikson.

«Ja seda, et pühad on lähenemas, oli samuti märgata, sest annetatud kaupade hulgas oli kõige enam maiustusi ja konserve. Need on vaesemate perede jaoks eriti väärtuslikud ning rõõmustavad,» nentis Hendrikson.

Kahjuks pidi Hendrikson Valgamaalasele tõdema, et Valgas Rimi kaupluses kolme päeva jooksul kogutud toidukraami kogus jääb selgelt alla 1000 ühiku. "Paraku on see võrreldes teiste kauplustega kõige kesisem tulemus."

Jõulukuul on toidupangad üle Eesti võtnud eesmärgiks rõõmustada 2500 peret korraliku toiduabipakiga ning toidukogumispäevadel kogutud kaup on nende pakkide komplekteerimisel suureks abiks.

Jõulude-eelse kampaania põhilise partneri Rimi Eesti Food AS juht Anders Torelli sõnul on tal hea meel, et heategevus ja abivajajate abistamine on ühiskonnas aina enam normiks muutumas. «Sotsiaalselt vastutustundliku ettevõttena on meil hea meel, et inimesed on valmis aina enam vähemkindlustatud peresid toetama. Suur tänu ka kõigile vabatahtlikele, kes oma panuse andsid – oli taas kord vahva koostöö,» sõnas Torell.

Rimi realiseeris jaeketina 2013. aasta jooksul toidupanga kaudu umbes 400 000 ühikut toidukaupa, mis teeb umbes 30 000 kilogrammi toitu.

Toidupank tänab südamest kõiki, kes ei pidanud paljuks kaupa annetada. Samuti tänavad piirkondlikud toidupangad kõiki kampaanias osalenud kauplusi ja vabatahtlikke.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles