Maksuameti e-teenustesse tekib paus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-maksuameti/e-tolli internetilehekülg
E-maksuameti/e-tolli internetilehekülg Foto: www.emta.ee

Seoses andmebaasi serverite vahetuse ja andmete migratsioonitöödega ei toimi 25.–29. detsembrini (29. detsember kaasa arvatud) e-maksuameti/e-tolli teenused ega sealtkaudu ligipääsetavad rakendused ja X-tee teenused. Samuti ei toimi antud ajavahemikul avalikud päringud maksu- ja tolliameti andmebaasidesse.


Sel perioodil pole klientidel võimalik siseneda e-maksuametisse/e-tolli ning kasutada seal pakutavaid teenuseid (esitada maksu- ja tollideklaratsioone, kontrollida saldosid, teostada KMKR numbri päringuid jne). Maksuvõlaga seotud päringuid nii e-maksuametis kui ka teenindusletis ei ole võimalik teostada ajavahemikul 25. detsembrist kuni 2. jaanuarini.

Samuti ei saa kliendid 25.–29. detsembrini kasutada oma maksu- ja tolliameti ettemaksukontodel olevat raha või maksude tasumise tähtaja pikendamiseks esitatud tagatist. Tollivormistusel tasumisele kuuluvaid maksusummasid saab sel ajal maksta sularahas või deebetkaardiga.

Õnnemängu mängimise piirangutega isikute nimekiri jääb katkestuse ajaks tööle 23.12.2013 seisuga. Uusi piiranguid pole katkestuse perioodil lisada võimalik.

Piiriületusel ja tolliprotseduuridele suunamisel ning EMCS süsteemis tuleb kasutada asendustoiminguid, mis võivad tavalisest mõnevõrra pikemalt aega võtta.

Kui on teada, et katkestuse perioodil on vaja kütust erimärgistada, palume eelteate esitada enne infosüsteemide katkestuse algust.

Maksu- ja tolliameti infosüsteemide katkestus ei ole takistuseks kohustuste õigeaegsel täitmisel. Makseid saab maksu- ja tolliameti pangakontodele teha ka infosüsteemide katkestuse ajal, jälgides pangapoolseid piiranguid pangateenuste kättesaadavuse osas ning võttes arvesse pankadevaheliste ülekannete teostamiseks kuluvat aega.

Ajavahemikul 25.–29. detsembrini maksu- ja tolliameti pangakontole laekunud summad on isiku ettemaksukontol näha infosüsteemide taaskäivitamise järel sama päeva jooksul.

Palume klientidel katkestusega arvestada ja soovitame võimalusel selleks ajaks oma toiminguid ja päringuid mitte planeerida. See ajavahemik valiti infosüsteemide katkestuseks põhjusel, et pühade ja nädalavahetuse tõttu jääb katkestuse perioodi vaid üks tööpäev. Infosüsteemid on taas töökorras 30. detsembril.

Maksu- ja tolliamet vabandab võimalike ebamugavuste pärast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles