Uued rongid tõid ka uued ohud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eveliis Eek/Valgamaalane

Alates 1. jaanuarist käib kogu Eesti-sisene rongiliiklus uute elektri- ja diiselrongidega.

Kuna uued rongid on kiiremad, vaiksemad ja teistsuguse väljanägemisega, muutub harjumuspärane liikluskeskkond nii rongiga liiklejale, raudteed ületavale jalakäijale ja autojuhile kui raudtee läheduses liikuvale inimesele. Seetõttu tuleb ohutust silmas pidades olla senisest veelgi tähelepanelikum, rõhutab tehnilise järelevalve amet.

Maksimaalsed sõidukiirused küll ei muutu, kuid liikleja peab arvestama, et uute rongide kiirendus kohaltvõtult on märksa suurem ning raudtee ületamine vahetult rongi eest on senisest ohtlikum.

Arvestama peab ka sellega, et uued rongid tekitavad oluliselt vähem müra, mistõttu võib läheneva rongi märkamine osutuda raskemaks. Lisaks muutub rongide sõiduplaan tihedamaks, seetõttu on vajalik olla eriti valvas ülekäikudel ja ooteplatvormidel liikudes.

Samuti mõjutab tihedam rongiliiklus raudteeülesõitude hõivatust, seda eeskätt Tapa ja Keila suunal, mistõttu tuleb autojuhtidel olla senisest veelgi tähelepanelikum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles