Valgamaa peab oma võimalusi paremini kasutama

Rein Randver
, Riigikogu liige, SDE
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Randver
Rein Randver Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Siseministeeriumis on valminud regionaalse arengu kava eelnõu aastani 2020. Selles on esile toodud, et hoolimata Eesti väiksusest on eri piirkondades olukord erinev. Rahvastik ja aktiivne majandustegevus koondub suurematesse linnadesse, muude piirkondade ressursse ja arenguvõimalusi kasutatakse tagasihoidlikumalt. Hõreasustusega maapiirkonnad vajavad kohandumist muutunud oludega.

Samas tõdeb kava, et regionaalpoliitikat saab korraldada paremini, arvestades rohkem eri valdkondi ja parandades koostööd riigi, piirkonna ja kohaliku omavalitsuse vahel.

Oluline on maakonnakeskuste tugevdamine ja parem sidumine tagamaaga, kohaliku majandustegevuse mitmekesistamine, kohaliku koostöö ja kogukonna roll töökohtade loomisel ja teenuste osutamisel ning side lähima keskkonnaga. Maakondliku arenduspoliitika elluviimist takistab aga arendusvahendite vähesus ja omavalitsuste vähene koostöö.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles