Kooli lõpetajad kaitsesid lõputööd inglise keeles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa Kutseõppekeskus
Valgamaa Kutseõppekeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tunamullu septembris alustas Valgamaa kutseõppekeskuse rahvusvahelise õppe raames õpinguid veokorraldajate inglisekeelne õpperühm.

Pooleteise aasta jooksul läbisid noored 20 õppemoodulist koosneva inglisekeelse kursuse ning 15-nädalase õppepraktika. Kaheksast lõpetanust õnnestus seitsmel käia praktikal Saksamaal, Hispaanias, Maltal ja teistes riikides.

Valgamaa kutseõppekeskuses 22. jaanuaril toimunud lõputööde inglisekeelne kaitsmine oli esmakordne Eesti kutseharidussüsteemis.

Lõpetajad analüüsisid logistikaküsimusi mitme Valgamaa, Läti-Valka ja ka kaugemal asuvate ettevõtete ning organisatsioonide näidete alusel.

Nii uuris Karoliine Altement transporditeenuste kulu osakaalu aktsiaseltsis Scan Holz Helme, Aleksandrs Pops ja Reinis Labucis müügiturgu ja klienditeenindust firmas Optimus Mebeles Valka.

Roberts Namnieks andis ülevaate AS Ritsu potentsiaalist siseneda uutele turgudele.

Kaitsmisele olid kutsutud maakonna ettevõtete ja avaliku sektori organisatsioonide esindajad ning kaitsmisel vastasid lõpetajad ka nende esitatud küsimustele. Lõputööde kaitsmine andis suurepärased tulemused, hinded olid üksnes väga head ja head.

Koos lõputööde kaitsmisega viidi läbi ka Eesti-Läti-Venemaa piiriülese koostööprogrammi projekti LogOnTrain võrgustiku seminar. Just see projekt, mille nimetus eesti keelses on „Logistika ja maismaatranspordi spetsialistide väljaõppe võrgustik“, on mõeldud Valgamaa kutseõppekeskuse rahvusvahelise logistika õppe toetuseks.

Valgamaa kutseõppekeskuse talvine lõpuaktus on 1. veebruaril. Sel päeval saavad kaheksa veokorraldaja inglisekeelse eriala lõpetajat kätte lõputunnistuse. Veel neljal sellel erialal õppinud läti ja eesti noorel on kevadtalvisel perioodil võimalik õppevõlgnevused likvideerida ja jõuda lõpetamiseni juunis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles