Berliin – tarbimiskultuuri ja kultuuri tarbimise pealinn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Checkpoint Charlieks kutsutav endine piiriületuspunkt Ida- ja Lääne-Berliini vahel täitis oma algset eesmärki aastatel 1961–1990. Praegu on sellest saanud üks linna olulisemaid turistimagneteid, kus näeb ka ajastutruus riietuses USA sõdureid.
Checkpoint Charlieks kutsutav endine piiriületuspunkt Ida- ja Lääne-Berliini vahel täitis oma algset eesmärki aastatel 1961–1990. Praegu on sellest saanud üks linna olulisemaid turistimagneteid, kus näeb ka ajastutruus riietuses USA sõdureid. Foto: Jaanika Kuusik

Üheks Euroopa põnevamaks peetavas suurlinnas tuleb kultuurisündmuste, kaubakeskuste ja söögikohtade valikute virvarris end tagasi hoida, et mitte pead kaotada. Berliinis leidub igale maitsele midagi, enne peab vaid korralikult kodutöö ära tegema.

Haaranud kinni abikaasa pakutud võimalusest taas nädalalõpureisile minna, seekord Berliini, olin hoolikalt kodutööd teinud. Sellest hoolimata kujunes plaanitu veidi teistsuguseks ja isegi huvitamaks, kui esialgu oodanud olin. Nautisin igat hetke kolme pika päeva jooksul, mil jõudsin ühte muuseumisse, kahele näitusele, ooperisse ja linna vaatamisväärsustega tutvuma ning ostlemagi.

Lõunaeestlasel on igati mõistlik lennata Berliini Riiast väljuva lennuga. Esiteks on näiteks Otepäält Riiga sama palju maad kui pealinna ja teiseks – ega Tallinnast Berliini otselendu lähegi. Lend võtab aega vähem kui paar tundi. Berliini Tegeli lennujaamast saab soodsaimalt kesklinna metrooga. Pilet maksab 2,60 eurot ja kehtib pärast märgistamist bussides ning rongides veel kaks tundi. Metrood peavad kohalikud linlased parimaks ühistranspordivahendiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles