Elron müüs tavarongides pileteid mullusest vähem

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu ja Tallinna vahet sõitvates aeglasemates rongides vähenes reisijate arv eelmise aasta jaanuariga võrreldes 22,4 protsenti, ekspressrongides müüs Elron aga pileteid 18,9 protsendi võrra enam kui mullu Edelaraudtee.

Elroni müügi- ja arendusjuht Norbert Kaareste seostas reisijate arvu kukkumist aeglasemates rongides tõrgetega jaanuari alguse piletimüügi korralduses. «Kõigile reisijaile me pileteid müüa ei saanud. Praeguseks on see probleem lahendatud.»

Kaareste rõhutas siiski, et ühistranspordis ei saa teha järeldusi ja planeerida liiklust kõigest kuu pikkuse perioodi järgi. «Praegused andmed ei ole võrreldavad olukorraga, kus kõik plaanitud rongid on täies mahus liinil ning uuel tasemel teenus olnud kättesaadav pikka aega.»

Piletimüük oli 2014. aasta jaanuaris veidi viletsam ka tavarongi- ja ekspressireiside summas: 41 166 piletit mulluse 41 385 pileti vastu. Tartu -Valga liini rongides müüs Elron jaanuaris 6939 piletit.

Tänavu jaanuaris müüs Elron Tallinna - Tartu tavarongireisidele 15 148 piletit ja ekspressireisidele 26 018 piletit. Võrreldes 2013. aasta jaanuariga, mil reisirongiliiklust korraldas veel Edelaraudtee, müüs Elron selle aasta esimeses kuus tavarongides 4362 piletit vähem.

Keskmine täitumus Elroni kolmevagunilises 161 istekohaga rongis oli jaanuaris ligi 65,7 protsenti Tartu-Tallinna suunal ning 67,5 protsenti Tallinna-Tartu suunal. Kaareste sõnul loeb Elron heaks täitumuseks 70 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles