Juhtkiri: Kultuur vajab stabiilsust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeerium
Kultuuriministeerium Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Eelmisel nädalal austas oma visiidiga Valgamaad kultuuriminister Urve Tiidus. Kuigi maakonna kultuuri- ja spordirahvas ootas ministrilt vastuseid mõnelegi põletavale küsimusele, ei kiirustanud ta väga konkreetseid lubadusi andma. Nagu Tiidus allpool olevas intervjuus ütleb: «Ei tohi luua illusioone, et kõik on võimalik ja kõike ma luban.»

Seega tundub, et kultuurivaldkonnas on saabunud rahulikumad ajad. Arvestades tormi, mis eelmise aasta lõpus seoses Kaur Kenderi nimetamisega Sirbi peatoimetaja kohusetäitjaks kultuuriringkondades puhkes, on olukorra stabiliseerumine teretulnud. Aeg-ajalt on hea aknad valla lüüa ning ruume tuulutada, aga pidev tuuletõmbus võib tervisele ohtlik olla.

Kuigi pealtnäha on Urve Tiidus võrreldes eelkäija Rein Langiga hoopis teist masti poliitik, võib nende kui reformierakondlaste vahel siiski ka ühisjooni leida. Näiteks on mõlemad rõhutanud, et Eesti eelarveline panus kultuurivaldkonda on Euroopa Liidu keskmisest kõrgem ja võime selle üle uhked olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles