Paljud arvutid muutuvad turvariskiks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Microsoft lõpetab 8. aprillil tehnilise toe pakkumise operatsioonisüsteemide Windows XP ja Office 2003 kasutajatele. Arvuti kaitsmiseks võimalike viiruste ja pahavara eest tuleks järgneva kahe poole nädala jooksul aeguv operatsioonisüsteem välja vahetada või kaaluda uue arvuti ostmist.

Microsofti tehnilise toe lõppedes ei saa XP-kasutajad enam turva­uuendusi ning viirusetõrjeprogrammid ei suuda arvutit täielikult kaitsta. «Arvuti töötab küll edasi, kuid võib olla internetti ühendatuna viiruste suhtes haavatav. Parim soovitus on minna üle uusimale operatsioonisüsteemile,» selgitas Microsoft Baltikumi tootejuht Andres Sirel.

Paljud ettevõtted, kes toodavad Windowsile tark- ja riistvara, lõpetavad ajapikku samuti Windows XP operatsioonisüsteemi kasutavatele toodetele oma toe pakkumise. Turvalisuse ja praegu saadaoleva kõige pikaajalisema ametliku toe saamiseks tasub senine Windows XP ja Office 2003 asendada Windows 8.1 ja Office 2013 või pilvepõhise Office 365 tellimusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles