Rein Randveri sõnul napib Rahvaliidus hoolivust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Randver
Rein Randver Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval avalikustas neli tuntud Rahvaliidu liiget oma parteivahetuse. «Eesti poliitika vajab muutusi ja selleks, et olla selles muutmises aktiivsed osalised, ühinemegi Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga,» teatasid Karel Rüütli, Jaanus Marrandi, Jaan Õunapuu ja Rein Randver ühisavalduses.

«Mõistame Eesti inimesi, kes tüdinenud parteilisest tühikemplemisest ja meie riigi järjest süvenevast erakondadekesksest tsentraliseerimisest. Tahame seda muuta ja kutsume ka teisi sarnaselt mõtlevaid inimesi meiega ühinema ja kaasa aitama,» lisasid nad.

Endine Valga maavanem ja praegune Tõlliste vallavolikogu esimees Rein Randver liitus Rahvaliiduga 2002. aasta lõpus.

«Lahkusin Rahvaliidust raske südamega. Lootsin kuni viimase hetkeni, et olukorda erakonnas saab parandada, aga viimasel volikogul oli näha, et midagi paremaks ei muutu,» rääkis Randver. «Nüüd on juba juuni keskpaik, aga lubatud erakorralisest kongressist pole olnud veel juttugi.»

Aastaid Eesti poliitmaastikul erinevate valitsuskoalitsioonide koosseisu kuulunud Rahvaliidu maine hakkas Randveri arvates murenema alates 2005. aasta kohalikest valimistest.

«Kohalikel valimistel on Rahvaliidu kohalikud organisatsioonid oodanud juhtkonnalt suuremat tuge,» pidas Randver erakonna madalseisu üheks põhjuseks ka vähest erakonnasisest hoolivust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles