Aasta ema toetab ja austab oma laste otsuseid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa aasta ema, viie lapse ema ja kahe lapselapse vanaema Maris Kärson koos abikaasa Ennuga tunnustusüritusel Valga kultuuri- ja huvialakeskuses pidupäevatorti lahti lõikamas.
Valgamaa aasta ema, viie lapse ema ja kahe lapselapse vanaema Maris Kärson koos abikaasa Ennuga tunnustusüritusel Valga kultuuri- ja huvialakeskuses pidupäevatorti lahti lõikamas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kevadlilledega ehitud Valga kultuurikeskuse ovaalsaalis kuulutati reede õhtul välja Valgamaa aasta ema ja tunnustati nominente. Samas anti üle hõbesõled kultuuritöötajatele ja tänukirjad käsitöömeistritele.

«Mul praegugi veel käed värisevad. Üllatus oli niivõrd suur,» sõnas Maris Kärson vahetult pärast maakonna aasta ema tiitli vastuvõtmist. Naise sõnul teadis ta üritusele tulles, et on aasta ema nominent, ning pidulikul aktusel oligi ta arvanud, et ema, kes esimesena rahva ette kutsuti, oligi maakonna aasta ema. Alles siis, kui tema nimi välja hüüti ja talle suur padi üle anti, jõudis talle pärale teadmine, et hoopis tema ongi tiitlisaaja.

«See on mulle ikka väga oluline ja esimene suur tunnustus, olen varem saanud ainult valla tänukirja vabariigi aastapäeval,» sõnas Kärson. Küll pani naist veidi imestama, et ta just nüüd selle kõrge autasu pälvis, sest varem, kui ta töötas veel pedagoogina koolis, olevat ta olnud palju aktiivsem ja tegusam. Nüüd teeb ta oma igapäevast tööd abikaasa ettevõttes, lisaks juhendab naiste võimlemisrühma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles