Jalgrattahoidjate nappus linnas paneb pead vangutama

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima poe juures on jalgrattahoidja olemas, küll aga teeb sinna ratta jätmine karuteene inimestele, kes selle tõttu enam jalgteed kasutada ei saa ning peavad autode vahele silkama.
Maxima poe juures on jalgrattahoidja olemas, küll aga teeb sinna ratta jätmine karuteene inimestele, kes selle tõttu enam jalgteed kasutada ei saa ning peavad autode vahele silkama. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalase toimetusega võtsid lühikese aja jooksul ühendust kaks valgalast: Rein Karjus ja Tarmo Porroson, kellel sarnane mure. Nimelt häirib neid rattahoidjate nappus linnas ja nende ebapraktilisus.

«Linnapildis hakkab silma, et korralikke rattahoidjaid on väga vähe. Mulle, kes ma rattaga palju liigun, tähendab see, et pean olema ise nupukas, kui tahan ratast turvaliselt õue jätta. Panen näiteks laternaposti külge kinni,» rääkis Porroson.

Tema sõnul on kõige nukram seis Kesk tänaval asuvate väikepoodide ja ettevõtete juures, kus võib harva jalgrattahoidjat leida. «Kuigi suuremate poodide ees on hoidjad olemas, on need tihti väga ebapraktilised. Näiteks Maxima ees. Kui inimene paneb ratta hoidjasse, on kõnnitee risti kinni. Ratas on pikk ning kui invaliidi koha peale on parajasti auto pargitud, võib juhtuda, et tagumine ratas sõidetakse täiesti kinni,» rääkis Porroson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles