Me kõik oleme olnud lapsed

Margus Lepik
, Valga maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Lepik
Margus Lepik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juuni esimene päev on tuntud lastekaitsepäevana, kuigi sotsiaalmeedias on vaimustus mujal maailmas tuntud ja armastatud traditsioonist – kleidi kandmise päevast. Igatahes on mõlemad ütlemata vahvad ja toredad traditsioonid.

On teada-tuntud tõde, et meie, täiskasvanud, ja ühiskond laiemalt moodustavad olulise osa keskkonnast, milles kujuneb lapse isiksus ja käitumislaad. Lapsena jälgime ema-isa käitumismudelit ja koolieas on eeskujuks õpetaja. Teatud elueas võivad aga eeskujud muutuda.

PISA test näitab, et meil on haridusvaldkonnas head saavutused. Sellele vaatamata on kooliõpingute katkestajate arv suur, süvenemas on õpilaste krooniline väsimus ja koolistress. Omavalitsused on hädas lastekaitsetöötajate vähesusega ning üha rohkem on Eesti mure vaesuses elavate leibkondade hulk ja noorte arv, kes ei õpi ega tööta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles