Toll tabas suure koguse hašišit

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toll tabas suure koguse hašišit.
Toll tabas suure koguse hašišit. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti töötajad pidasid laupäeva, 31. mai õhtul Valgas kinni sõiduauto Volkswagen Passat, mis suunati põhjaliku kontrolli läbiviimiseks Luhamaa piiripunkti. Pärast sõiduauto läbivalgustamist avastati auto lae konstruktsioonide külge ehitatud spetsiaalne peidik, millest leiti ja konfiskeeriti kokku esialgsetel andmetel 100,5 kilogrammi narkootilist ainet hašišit.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna narkotalituse juhi Urmet Tambre sõnul on ameti üks peaeesmärke narkootiliste ainete pakkumise vähendamine ning võitlus organiseeritud kuritegelike gruppidega.

«Lühikese aja jooksul juba teise ülisuure koguse konfiskeerimine on väga tugev ja selge märk kuritegelikele gruppidele, et Eestisse ei saa toimetada narkootilisi aineid kergelt ega kasutada riiki transiidikoridorina, toimetamaks narkootilisi aineid Venemaale või Põhjamaadesse,» ütles Tambre.

Kriminaalmenetluse kohtueelset uurimist viib läbi maksu- ja tolliamet ning juhib riigiprokuratuur.

Ligikaudu sama suure koguse hašišit avastasid maksu- ja tolliameti narkotalituse ametnikud märtsis Luhamaa piiripunktis, kui BMW X5st leiti ühtekokku 102,8 kilo hašišit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles