Linnapeaga sõi hommikust 20 ettevõtjat

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Kalev Härk ettevõtjatega hommikusöögil vestlemas.
Linnapea Kalev Härk ettevõtjatega hommikusöögil vestlemas. Foto: Hele Heletäht

Kolmapäeval, 4. juunil toimus Valga muusikakooli saalis esmakordselt Valga linna ettevõtjate hommikusöök, kus osales ligikaudu 20 ettevõtjat, andis teada linnavalitsuse avalike suhete juht.

Kohtumisteks kasutatav hommikusöögi formaat on mujal maailmas kasutusel kui väga hästi toimiv võimalus anda kiirelt ja operatiivselt edasi olulist infot. Selle formaadi pluss on, et ettevõtjad tulevad otse kodust üritusele ehk alustavad oma päeva ühiste arutlustega. Linna sünnipäeva eel oli võimalik arutada selle üle, kuidas on linnal ja ettevõtjatel üheskoos võimalik Valga linna arendada nii, et Valgas oleks jätkuvalt ja alati hea elada.

Kohtumisel andis linnapea Kalev Härk ülevaate Valga-Valka kui kaksiklinna eripäradest seoses ühise tööturuga. Räägiti meie potentsiaalist, ettevõtluskeskkonnast ning Valga linna elanike sissetulekutest ning ostujõust. «Kui Valgas asuvad ettevõtjad eksponeerivad end avalikult, siis sellest võidavad kõik, sest investorid tulevad alati sinna, kus midagi juba toimub,» sõnas linnapea, julgustades ettevõtjaid end reklaamima koos linnaga.

Pärast linnapead tegi ettekande Valga linnaarhitekt Jiri Tintera, kes rääkis sellest, kuidas sai alguse linna hoonete kaardistamine, mille käigus on plaanis hakata tegelema linnapilti kahjustavate räämas majadega. Linnaarhitekt tutvustas tegevuskava ning erinevaid võimalusi selleks, kuidas pärast hoonete kaardistamist majade omanikega läbirääkimisi pidama hakatakse.

Ettevõtjad tundsid kohe huvi ka linna sümboolika kasutamise võimaluste vastu ning ühiselt otsustati, et sellised kohtumised peaks muutma traditsioonilisteks vähemalt korra kvartalis. Lepiti kokku, et järgmine kohtumine toimub juba siis, kui Valga linna tööstusalad on kaardistatud ning seega tutvustatakse ettevõtjatele plaane ja võimalusi nende arendamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles