Tulemöll Väikese Munamäe all ei vajanud kustutamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahervaremete põletamisel ei vajatud tuletõrjujate abi.
Ahervaremete põletamisel ei vajatud tuletõrjujate abi. Foto: Ülle Kübarsepp / Valgamaalane

Neljapäeva hommikul kella üheksa paiku Väikese Munamäe lähistel süüdatud suurt lõket sõitsid kustutama küll päästeteenistuse autod, ent veevoolikuid siiski lahti ei rullitud.

Selle aasta mais süttinud elumaja päästetöötajad küll lõplikust hävingust päästsid, ent kauni Nüpli järve äärde jäid siiski maha inetult silmakriipivad varemed.

«Otsustasin kevadisest põlengust allesjäänud varemed lõplikult ära põletada, et kinnistu korda saaks,» rääkis kinnistuomanik Margus Maser, kelle sõnul ta ka eelmisel päeval Otepää tuletõrjest korra läbi astus, et suur lõke tuletõrjujaid asjatult liikvele ei ajaks.

Aga järgmisel hommikul, kui uhke tulelont ja suitsuviirg üle puulatvade paistma hakkas, olid päästeautod ikkagi sireenide huilates õuele sõitnud ning nagu hiljem selgus, poleks päästekeskusele ka vaja teatada olnud.

«Seletasin päästemeestele kogu loo ära, et nende abi seekord ei vajata. Nii jäigi see suur lõke kustutamata,» muigas Maser.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik Maseri tegevuses midagi taunimisväärset ei näinud.

«Kui soovitakse näiteks mõnel üritusel süüdata avalik lõke, siis peab omavalitsus teada andma kohalikule päästeosakonna juhatajale. Kui aga lõket soovib süüdata eraisik, siis luba küsima ei pea,» selgitas Kiik.

Eraisik peab vaid enne tule süütamist olema veendunud, et lõket hoonetele liiga lähedale ei tehta ning lõkkeplatsi all peab Kiige sõnul ka mineraalne maa olema. «Samuti peavad kindlasti käepärast olema esmased tulekustutusvahendid.»

«Enne tule süütamist peaks pigem mõtlema, et põletatav materjal liialt suurt tulelonti ja suitsusammast ei tekitaks. Kui lõke mõistlikkuse piires suurusega, siis tõenäoliselt ei haara ka naabrid kohe telefoni, et päästekeskusele teatada kahtlasest tulekoldest,» soovitas Kiik.

Kui aga enne tule süütamist peaks tekkima tuleohutusalaseid küsimusi, siis on olemas päästeala infotelefon, mille number on 1524. «Kindlasti ei soovita oma küsimusi esitada ega teateid jätta päästeteenistuse hädaabinumbrile,» ütles Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles