Pensionärid taunivad vanemapensioni edasilükkamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensioni kojutoomine läheb saajale kallimaks.
Pensioni kojutoomine läheb saajale kallimaks. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu (EPÜL) juhatus arutas koalitsiooni kava lükata edasi juba kehtestatud vanemapensioni jõustumine ning jõudis otsusele, et tegemist on õigusriigile sobimatu käitumisega.

"Seadus võeti vastu juba 2012. aastal," selgitas EPÜL juhatuse esimees Andres Ergma. "Eakad on praeguseks kaks aastat oodanud ja arvestanud, et 2015. aastast pannakse reaalpensioni langusele piir. Nüüd on koalitsioon näidanud, et valitsus ei pea oma lubadusi," seisab liidu teates.

EPÜL juhatus peab taunimisväärseks ka seda, et eakate arvamuse vastu ei ole koalitsioon isegi huvi tundnud. "Koalitsiooni järelemõtlematu otsus puudutab vahetult 200 000 inimest," rõhutab Ergma. "6. juunil korraldas Stenbocki maja piduliku ürituse, kus räägiti avatud valitsemise partnerlusest. Kahjuks ei ole meie näinud ei avatust ega partnerlust."

EPÜL teeb valitsusele ettepaneku loobuda vanemapensioni edasilükkamisest ja leida oma plaanide elluviimiseks katteallikaid mujalt. "Eestist peab saama korralik euroopalik riik, kus riigieelarvesse leitakse tulu sealt, kust on kõige valutum maksumaksjale, mitte kõige lihtsam ministrile," tõdes Ergma ja lisas, et praegu astutakse pikk samm valele poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles