Päikeselõõsk ajab eakad puude villu ja kübara varju

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedeli jõe värskendav vesi pakub valgalastele palavuse vastu suurepärast leevendust. Suvitajad ei tohiks aga unustada, et ka rannas tuleb oma tervise eest hoolt kanda – juua piisavalt vett ja kaitsta päikese eest oma pead mütsi või kaabuga.
Pedeli jõe värskendav vesi pakub valgalastele palavuse vastu suurepärast leevendust. Suvitajad ei tohiks aga unustada, et ka rannas tuleb oma tervise eest hoolt kanda – juua piisavalt vett ja kaitsta päikese eest oma pead mütsi või kaabuga. Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Viimaste nädalate palav suveilm toob terviseprobleeme eelkõige eakatele, kes kõrgete temperatuuride suhtes eriti tundlikud.

Valga haigla ülemõde Anastassia Org kinnitas siiski, et praegu ei ole ta kuumast tingitud terviseprobleemide sagenemist maakonnas täheldanud. Tema sõnul on päikeselõõmas kõige haavatavamad südame- ja veresoonkonna haigusi põdevad inimesed, kuid võrreldes varasemate kuudega ei ole haigla erakorralise meditsiini osakonna töökoormus siiski suurenenud.

«Südame rütmihäirete või kõrgenenud vererõhuga patsiente on meil läbi käinud umbes 50. Ei saa välistada, et nende tervise halvenemine on tingitud just praegusest ilmast,» selgitas Org juuli ilmadele viidates. Samas lisas ta, et konkreetselt päikesepiste või kuumarabanduse saanud patsientidega Valga haigla personal viimastel nädalatel kokku pole puutunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles