Toetus aitab eterniiti koguda

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) nõukogu jagas viimasest keskkonnaprogrammi voorust eterniidijäätmete kogumise ja käitlemise projektidele 67 000 eurot. Toetatud projektid aitavad vältida maastiku risustamist ning eterniiditolmust tingitud haiguste teket.

«Eterniit on väga massiivne jääde ning selle suure koguse käitlemine võib omal jõul kujuneda üpris kulukaks. See on aga kindlasti vajalik, sest lisaks looduskeskkonna saastamisele sisaldavad vanad eterniidid ka inimesele ohtliku asbesti,» rääkis KIKi juhatuse esimees Veiko Kaufmann. «Et eterniit ei jääks kuhugi aianurka vedelema või seda ei viidaks halvimal juhul metsa alla, oleme KIKist rahastanud omavalitsuste kogumistegevust.»

Viimasest keskkonnaprogrammi taotlusvoorust toetati kokku üheksat eterniidikogumisega seotud projekti, millega plaanivad taotlejad kokku likvideerida ligi 400 tonni eterniiti. Toetust sai teiste seas ka Valgamaa Omavalitsuste Liit, kelle projekti maksumuseks on arvestatud 17 325 eurot. Sellest 15 590 eurot tuleb KIKilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles