Urisev Euroopa Liit näitab Kremlile kulunud hambaid

Arnold Looga
, Arnold Looga
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Looga
Arnold Looga Foto: Erakogu

Augusti esimesel päeval jõustusid Euroopa Liidu kolmanda laine majandussanktsioonid Venemaa suhtes. See kõlab uhkelt ja ähvardavalt. Esimene laine, teine laine, kolmas laine ... Umbes nagu Jaapani lennukid Pearl Harboris. Tsiteerides Rootsi SEB peaökonomisti Robert Bergqvisti: lõpuks ometi näitab Euroopa Liit Kremlile hambaid.

Paraku on need hambad väga kulunud mälumispinnaga ning tõenäoliselt hoiab neid igemetes vaid proteesiliim. Võib juhtuda, et kui lõuad korraks hingamiseks avada, tulevad nad oma pesadest ka kõik lahti. Aga hingama vahepeal peab.

Mõelgem natuke. Tuletage meelde seda harrast pilti, kuidas sünnipäevalaps Gerhard Schröder Jussupovi palee ees tänaval tugevalt hilinenud Putini saabumist ootas. Seda alandlikkust, sülelusi, naeratusi. Teine pilt on veidi võikam – Malaisia lennuk on sodiks tulistatud, olulised asitõendidki juba hävitatud ... ja Prantsusmaalt tuleb teade, et Mistral-tüüpi sõjalaevade müügitehing Venemaaga ära ei jää.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles