Valgas sündinud mees hakkab Eestit esindama Kesk-Aasias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillis viibis Kasahstani Vabariigi president Nursultan Nazarbajev Eestis visiidil.
Aprillis viibis Kasahstani Vabariigi president Nursultan Nazarbajev Eestis visiidil. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Teisipäeval, 12. augustil andis Eesti uus suursaadik Kasahstani Vabariigis Jaan Reinhold Kasahstani presidendile Nursultan Nazarbajevile oma volikirja.

Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses kõnelesid president Nazarbajev ja suursaadik Reinhold Eesti ja Kasahstani kahepoolsetest suhetest.

President Nazarbajev märkis, et Eesti on Kasahstanile oluline majanduslik ja poliitiline partner Läänemere regioonis ning avaldas lootust, et koostöö kahe riigi vahel tiheneb tulevikus. President Nazarbajev nimetas suurt potentsiaali omavate koostöövaldkondadena keskkonnakaitse, energeetika, uued tehnoloogiad ja logistika. Kasahstani president tundis huvi viimaste arengute vastu Eestis.

President rõhutas oma kõnes, et pingekolded Ukrainas, Lähis-Idas ja mujal tekitavad sügavat muret ning lahenduste otsimisel tuleb hoiduda olukorra eskaleerimisest.

Suursaadik Reinhold kinnitas, et Kasahstanist lähtuvad kaubaveod on jätkuvalt oodatud Eesti sadamatesse ja raudteele, mida iseloomustavad nüüdisaegne taristu ja paindlikud tariifid teenustele. Reinhold rõhutas ka koostöövõimalusi IT-valdkonnas, mille osas Eesti areng on leidnud tunnustust, võimaldades seetõttu pakkuda oma teenuseid ja kogemusi ka partnerriikidele.

Suursaadiku hinnangul väärivad tunnustust Kasahstani sammud keskkonnakaitse ja uute energiate rakendamise valdkonnas seoses EXPO maailmanäituse toimumisega Astanas 2017. aastal.

Suursaadik Jaan Reinhold on sündinud 1970. aastal Valgas, lõpetanud Tartu Ülikooli filosoofiateaduskonna ajaloo erialal. Enne Eesti välisteenistusse astumist 2003. aastal töötas Jaan Reinhold ajakirjanikuna raadiojaamas Vaba Euroopa. Aastatel 2006–2010 oli ta Vilniuse suursaatkonna teine sekretär majandusküsimustes, seejärel välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö osakonna äridiplomaatia ja analüüsi büroo direktor.

2011. aasta märtsist kuni tööleasumiseni Astanas töötas Reinhold peakonsulina Shanghais, Hiina Rahvavabariigis. Eesti Vabariigi Suursaatkond Kasahstani Vabariigis on akrediteeritud ka Kõrgõzstani, Tadžikistani Vabariiki ja Türkmenistani.

Suursaadik Jaan Reinhold on abielus, peres kasvavad poeg ja tütar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles