Õiguskantsleri sekkumine tõi Otepää vallale vabandamiskohustuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallamaja.
Otepää vallamaja. Foto: Ülle Kübarsepp / Valgamaalane

Otepää valla uue üldplaneeringu arutelu käigus eelmise aasta kevadel ettepanekuid teinud kodanikud pole siiani oma pöördumistele vastust saanud. Õiguskantsleri sekkumine kohustab Otepää valda kodanike ees vabandama.

Eelmise aasta märtsis toimunud Otepää valla uue üldplaneeringu eskiisi avalikul arutelul palus tollane vallavanem Meelis Mälberg selgesõnaliselt kinnistuomanike arvamused ja ettepanekud kõnealuse projekti kohta paberile panna ning vallamajja läkitada. Siis ei osanud ilmselt keegi arvata, et nii mitmeski mõttes pikaleveninud projektiga seonduv saaga teeb kõrvalehüppe Eesti Vabariigi õiguskantsleri lauale.

Selle aasta märtsi keskel pöördus Ants Manglus õiguskantsler Indrek Tederi poole avaldusega, kus väljendas rahulolematust Otepää vallavalitsuse tegevuse (õigemini tegevusetuse) suhtes.

Aasta möödudes polnud ei Manglus ega ka teised kodanikud oma esitatud ettepanekutele vastuseid saanud. «Otepää vallavalitsus ei ole ühelegi ettepanekule seni vastanud,» seisab karm tõsiasi ka Otepää vallavalitsuse selgituskirjas õiguskantsler Tederile.

«Riigi- või kohaliku omavalitsuse või muu avalik-õigusliku juriidilise isiku asutusele, organile, ametnikule, töötajale või kollegiaalorgani liikmele on märgukirjale ja selgitustaotlusele vastamise seadusega pandud kohustus vastata isiku märgukirjale või selgitustaotlusele reeglina hiljemalt 30 päeva jooksul,» seisab Otepää vallavalitsusele saadetud õiguskantsleri soovituskirjas.

Loe lähemalt laupäevasest Valgamaalasest!

Copy

Märksõnad

Tagasi üles