Eriolümpia sportlased saabuvad Euroopa mängudelt medalisajuga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastemõisa rahvamajas eriolümpia Eesti ühenduse tänuüritus parimatele sportlastele ja nende õpetajatele. Pildil Leili Kuusk.
Vastemõisa rahvamajas eriolümpia Eesti ühenduse tänuüritus parimatele sportlastele ja nende õpetajatele. Pildil Leili Kuusk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Belgias Antwerpenis 9.-20. septembrini toimuvatelt Euroopa mängudelt saabub Eesti Eriolümpia delegatsioon suurepäraste tulemuste ja rohkete medalitega. Eestlased võitsid kokku kuus kulda, üheksa hõbedat ja kolm pronksi.

Medalisaajate hulgas on ka Valga Jaanikese kooli esindajad. Viktor Sevtšovile kuulub kuldmedal judos ja Mari-Liis Rampele lauatennise üksikmängus pronks.

Euroopa mängudel osales 2000 intellektipuudega sportlast 58 Euroopa riigist ja võisteldi kümnel spordialal: kergejõustik, sportvõimlemine, jalgpall, bocce, sulgpall, ühendatud korvpall, jalgrattasõit, judo, lauatennis ja ujumine. Mängude toimumisele aitas kaasa 4000 vabatahtlikku, 2500 pereliiget ja ligi 40 000 pealtvaatajat. 2015. aastal toimuvad Eriolümpia maailmamängud USAs Los Angeleses.

Eriolümpia delegatsioon saabub medalitesäras Tallinna lennujaama homme, pühapäeval 21.09 kell 16.15 Frankfurdi lennuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles