Mulgid hoogustavad koostööd

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva linnapea ja Mulgimaa arenduskoja juhatuse aseesimees Maido Ruusmanni on veenunud, et linna liitumine arenduskojaga annab Tõrva-Helme piirkonnale hulga võimalusi kohaliku elu edendamiseks.
Tõrva linnapea ja Mulgimaa arenduskoja juhatuse aseesimees Maido Ruusmanni on veenunud, et linna liitumine arenduskojaga annab Tõrva-Helme piirkonnale hulga võimalusi kohaliku elu edendamiseks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäeva, 30. septembri õhtul Mustlas toimunud koosolekul ühinesid Mulgimaa arenduskoja Leader-piirkonnaga Tõrva linn Helme, Põdrala ja Hummuli vald.

Tõrva linnaga koos liitusid arendusorganisatsiooniga Tõrvas registreeritud mittetulundusühing Eesti Meeste Terviseagentuur ja osaühing Tõrva WakePoint. Vastavalt üldkoosoleku otsusele hakkavad Mulgimaa arenduskoja juhatuses Tõrva linna esindama linnapea Maido Ruusmann ja linnavalitsuse liige Siim Ausmees.

Linnapea ja Mulgimaa arenduskoja juhatuse aseesimehe Maido Ruusmanni sõnul oli linna liitumine Mulgimaa arenduskojaga pikaajaliste protsesside tulemus. „Tõrva on aastaid olnud aktiivne partner Mulgi kultuuri instituudi tegemistes ja linna hiljutine otsus liituda arenduskojaga annab aastatel 2014–2020 Tõrva-Helme piirkonnale juurde hulga võimalusi kohaliku elu edendamiseks Euroopa Liidu Leader-programmi rahastuse kaudu,“ leidis Ruusmann.

Praegu on koostamisel arenduskoja uus strateegia, mille olulisemad märksõnad on Mulgimaa identiteedi tugevdamine ja ettevõtluse elavdamine piirkonnas.

Mulgimaa arenduskoda on koostöökogu, mis ühendab Mulgimaal tegutsevaid ja paiknevaid era-, omavalitsus- ja mittetulundussektori organisatsioone. Arenduskoja tegevusse on nüüdsest kaasatud kõik 10 ajaloolise Mulgimaa

territooriumil tegutsevat omavalitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles