Foorum toob Valka külalisi mitmest riigist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külaline väisab ka Valgamaa kutseõppekeskust
Külaline väisab ka Valgamaa kutseõppekeskust Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaa kutseõppekeskus viib 8. oktoobril läbi rahvusvahelise logistikafoorumi, andis teada kutseõppekeskuse rahvusvaheliste projektide juht Rainer Kuutma.

Foorumil käsitletakse hiljuti valminud ingliskeelse ELi 5. kvalifikatsioonitaseme nõuetele vastava logistiku eriala õppe temaatikat ning infotehnoloogia osa tänapäeva kutseõppes. Teemade hulka kuulub ka Valga-Valka raudtee ja maanteetranspordi sõlmega seonduv.

Foorum on rahvusvaheline ning oma osalemist on kinnitanud külalised Lätist, Venemaalt ning Soomest. Seetõttu on foorumi töökeeled inglise ja vene keel. Toimib sünkroontõlge ning samuti valmistatakse ette foorumi reaalajas ülekannet internetis.

Üles astuvad huvitavad külalised. Nii saabub Valka Soome Lappeenranta Tehnoloogiaülikooli professor Olli-Pekka Hilmola, Peterburi Riiklikust Raudteetranspordi Ülikoolist logistikakateedri juhataja Jevgeni Korovjakovski ja dotsent Mihhail Pimonenko, Riia Transpordi ja Telekommunikatsiooni Instituudist professor Aleksandrs Medvedevs, Tallinna Tehnikakõrgkooli rektor Enno Lend ja teised.

Kutseõppe arenguperspektiividest Euroopa Liidus räägib Euroopa Komisjoni Eesti esinduse majandusnõunik Katrin Höövelson. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsler Eero Pärgmäe annab ülevaate Eesti lähituleviku transpordi ja transiidi arenguperspektiividest. 

Sõna võtavad ka Valga linna ja maakonna juhid ning kutseõppekeskuse esindajad. Foorumit juhib tartlane Hannes Astok.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles