Valgas näeb nüüdistantsu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Tantsutuur

Eesti tantsuagentuuri korraldatav nüüdisaegse tantsu etenduste sari Tantsutuur toob oktoobri lõpus ja novembri alguses Eesti lavalaudadele kaks põnevat tantsulavastust. Tuur jõuab Valga kultuurikeskusesse 27. oktoobril kell 19.

Mööda Eestit on ringi tuuritamas teatripubliku seas armastatud Renate Keerdi «Kama» ning noorte, andekate ja humoorikate koreograafide Siim Tõniste, Jaak Sapase, Eike Ülevainu, Olga Privise ja Jarõna Ilo «Post kaart». Mõlemad lavastused ootavad end vaatama nii koolinoori kui ka täiskasvanuid.

Tantsutuur viib alates sellest hooajast tuurile nii Eesti tantsuagentuuri kui ka teiste Eesti tantsuteatrite lavastusi. «Tantsutuuri oluline roll on nüüdisaegse tantsu lavastuste viimine maakondadesse ning ka lavadele, mis ei ole traditsiooniliselt tantsu või teatri jaoks loodud,» selgitas tantsuagentuuri juhataja Raido Bergstein. «Meiele ongi oluline dialoogi tekitamine kohaliku kogukonna ja esitatavate lavastuste vahel.»

Tantsutuur  on 2010. aastal alguse saanud moodsa tantsu etenduste sari, mille eesmärk on viia tantsukunst suurtest teatrikeskustest väljapoole. Lisainfot leiab Tantsutuuri kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles