Viirusnakkuste hooaeg on alanud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Postimees/Scanpix

Oktoobris algas gripi ja teiste ülemiste hingamisteede viirusnakkuste leviku hooaeg.

Haigestumise intensiivsus ei ületanud kahel esimesel nädalal hooaja algusele iseloomulikke näitajaid, arstide poole pöördus 40. nädalal 3822  ja nädal hiljem 3236 haigestunut.

Terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri täpsustas, et Valgamaal on oktoobri kahe esimese nädalaga ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole pöördunud kokku 127 inimest.

Vanusrühmade järgi haigestuvad enim kuni 4 aastased lapsed. Maakondade lõikes nakatunute arvu osas suuri erinevusi ei ole.

Kuigi gripihooaeg on haigestunute arvu osas alanud tavapäraselt, on haiglate andmetel kinnitatud juba kaks A-grippi haigestumist 65 ja vanemaealiste inimeste seas. Eelmise hooaja esimesed grippi haigestumised said laboratoorse kinnituse alles detsembri lõpus.

Parima kaitse gripi vastu annab vaktsineerimine. Kindlasti peaksid vaktsineerimise võimalusele mõtlema kõik vanemaealised ja krooniliste haigustega või muul põhjusel gripi suhtes riskirühmadesse kuuluvad inimesed. Vaktsineerida saab oma perearsti juures.

Varasemate aastate kogemustele tuginedes võib öelda, et grippi haigestuvad enam lapsed, kuid  haiglaravi vajavad just vanemaealised. Eelmise hooaja hospitaliseerimise sageduse näitajad kinnitasid, et vanemaealiste haigestunute seas oli hospitaliseerimine 23 korda kõrgem laste hospitaliseerimise sagedusest.

Perearstidel palume vanemaealistele patsientidele pöörata erilist tähelepanu ja võtta neilt haigestumise korral kindlasti proovid ka gripiviirusele.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli Euroopa Liidus grippi haigestumise intensiivsus kõikjal hooaja algusele omaselt madalal tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles